Blog

Giardia bij honden behandelen en voorkomen

Comments Off on Giardia bij honden behandelen en voorkomen
News-startpage

Giardia is een darmparasiet die verantwoordelijk is voor veel aandoeningen bij onze honden: laten we eens kijken hoe het te identificeren en te bestrijden.

Gewoonlijk wordt giardia hond door de behandelende dierenarts geïdentificeerd tijdens het ontlastingsonderzoek dat routinematig wordt uitgevoerd bij puppy’s en bij hardnekkige diarree bij volwassen honden. l. De parasiet veroorzaakt vies ruikende ontlasting van geringe consistentie en, vooral bij jonge dieren, groeiachterstand of vermindering van het lichaamsgewicht.

Giardia is een darmparasiet die vooral pups kan treffen.

Het is goed te weten dat deze parasiet pups vaker aantast omdat hun immuunsysteem nog niet volmaakt is. Een eenvoudige ontlastingstest is voldoende om de aanwezigheid van giardia hond vast te stellen. Maar wees voorzichtig: omdat de uitscheiding van de parasiet met tussenpozen gebeurt, is het goed om bij twijfel de ontlastingstest op verschillende dagen te herhalen. Gewoonlijk zullen er drie opeenvolgende dagen ontlastingsmonsters moeten genomen worden om zekerheid te hebben.

Behandelingen om giardia uit te roeien

Als eenmaal is vastgesteld dat je hond giardia heeft, zijn er specifieke geneesmiddel die de aanwezigheid ervan uitroeien. Naast de therapie bij de hond is het belangrijk de omgeving te ontsmetten om latere besmettingen van dezelfde persoon of honden die bij hem inwonen te voorkomen.

 Helaas bestaan er, wat de buitenomgeving betreft, geen methoden om tuinen en erven schoon te maken die niet gevaarlijk zijn voor het milieu en schadelijk voor de hond zelf. De enige strategie die kan worden toegepast, naast het onmiddellijk verwijderen van de uitwerpselen, is het gras altijd goed gemaaid te houden, omdat de giardia-cysten de droogte en de directe zon vrezen.

Wat als giardia terugkomt?

Door zijn kenmerken is giardia een parasiet die de neiging heeft terug te komen, vooral in het warmere seizoen. Bij terugkerende giardia is het echter beter alleen dieren te behandelen die de symptomen vertonen, maar niet als het doel van de behandeling is de besmetting van het milieu te verminderen (in boerderijen bijvoorbeeld).

Het is belangrijk om aan het begin en aan het einde van de antiparasitaire behandeling de hond te wassen met specifieke shampoos en, wanneer mogelijk, het dier uit de besmette omgeving te verwijderen, door het misschien in huis te houden in plaats van in de tuin, of het niet te laten komen in de gebieden of de zones waar de besmetting vermoedelijk is opgetreden.

https://nl.bellfor.info/
September 24, 2021 |

Tips om draadloze boren te kopen

Comments Off on Tips om draadloze boren te kopen
News-startpage

 

De draadloze boren zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, maten en modellen. Je hebt veel keuzes wanneer je er een wilt kopen. Maar het is erg belangrijk dat je wat dingen moet controleren voordat je een draadloze accuboormachine gaat kopen. Hieronder staan enkele punten die je moet overwegen voordat je er een koopt.

 

Het type

Het eerste punt dat je moet overwegen, is het type motor. Er zijn drie soorten motoren beschikbaar, namelijk: de pulsmotor, de directe schijf en het gerichte type. Het type motor dat je moet kopen, hangt af van het type werk dat je met deze machine gaat doen. Als je het bijvoorbeeld wilt gebruiken voor houtbewerking, dan heb je een boor van een hoge koppel nodig.

 

Het soort taak

Vervolgens is het tweede punt om te bepalen of je de boormachine gebruikt voor zware of lichte taken. Je kunt een draadloze accuboormachine selecteren voor een zware bedieningsmodus door een model te selecteren met meer volt en ampère. Als je de machine voor lichtere taken wilt gebruiken, kun je een kleiner model selecteren met minder stroomlaag en spanning. Je moet ook rekening houden met de bedieningsmodi. Je kunt kiezen uit de drie basisbedieningsmodi – constante snelheid, enkele snelheid en variabele snelheid.

 

De koppel

Het derde punt is de koppel van de draadloze machine. Wanneer je een vermogensboor koopt, zul je merken dat er een versnelling in het handvat van het apparaat is. Deze versnelling helpt bij het verminderen van de belasting op je motor. De beste accuboormachine heeft daarom een hoog koppel. Het betekent dat hoe hoger het koppel van de draadloze machine, hoe groter de prestaties van de accuboor.

 

Grootte van het batterijpakket

Ten vierde moet je rekening houden met de grootte van het batterijpakket dat wordt gebruikt voor accuboormachines. Elke accu voor dergelijke machines is verkrijgbaar in verschillende maten. De grootte van de accu die vereist is voor de machines kan worden bepaald op basis van het type taak dat je gaat doen met behulp van de boor. Daarom moet je ervoor zorgen dat de juiste maat van het batterijpakket is gekocht.

 

Het energiebesparende kenmerk

Ten vijfde is de laatste belangrijke factor het energiebesparende kenmerk van de draadloze accuboormachine. Dergelijke oefeningen lopen op kleine en krachtige batterijen. De grootte van de batterijen is geselecteerd op basis van het doel waarvoor je de boor gebruikt. Als je bijvoorbeeld gaten in verschillende objecten gaat boren, kun je voor het doel kleine en lichte batterijen gebruiken. Als je er naar uitkijkt om de boor tegelijkertijd te gebruiken, moet je zware boorboren kopen die gaten in zware items kunnen boren.

 

Tot zover vijf punten waar je op moet letten voor het aankoop van een draadloze accuboormachine. Wil je naast het boren ook houtwerken fijn afwerken? Overweeg het kopen van een schuurmachine. Gereedschap Expert biedt zowel accuboormachines als schuurmachines aan!

https://www.gereedschap-expert.nl/
March 12, 2021 |
Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar